Sabtu, 11 Jun 2011

Bagus sangat ke handphone c3???



assalamualaikum..
29/5 hari tu aku dah berjaya memujuk mak dengan abah tengok Nur Kasih The Movie,akhirnya mak pun cakap jomlah hoyeh!! hoyeh!! ^^ tapi mak dah warning awal-awal tak ada shopping taw!! urmmm upset :'(  tapi takpa janji dapat tengok cerita yang sudah lama hendak tengok<--- apa punya ayat?? ==" mak siap bawak pahsmina lagi sampai 2 helai satu untuk aku satu untuk mak, abah pulak bawak jaket sebab aku cakap dekat mak pawagam tu sejuk takot tak tahan nanti.Yela first time kut tengok wayang dengan mak n abah.

Urghhh sampai je dekat jusco penuh gila parking!! :( dah berpeluh-peluh duduk dalam kereta tak pasang air-cond pun aku dengan mak tak tahan nanti sakit kepala!! mungkin jugak hari minggu sebab tu ramai orang ,takot jugak habis tiket sebab dah lama berlegar-legar di kawasan parking tapi hampeh!! takda jugak kosong,mak cakap jomlah kita masuk dulu booking tiket nanti habis pulak.Lega sebaik ada lagi apa lagi cepat-cepatlah aku cakap untuk 3 orang ek?? tapi bila tengok tempat second row dengan first row je aduh konfirm sakit tengkuk punya!!! urmmm ambek jugak lah second row?? ==".

Lepas je beli tiket mak suruh tunggu abah dulu lagipun lambat lagi nak masuk.Kitaorang pun duduk lah dekat kerusi awam ada satu tempat duduk kosong tapi ada lelaki hujung kiri aku suruh mak aku duduk dekat hujung kanan aku berdiri je sebab tengah-tengah tu ada air tumpah :( ni korang kena baca betul-betul taw!! aku berdiri berdepan dengan mak aku sambil tu aku jugak boleh nampak seorang girl ni dengan family dia pun duduk dekat kerusi awam yang lain.Aku pun memajangkan tengkuk mencari-cari abah aku sebab tadi mak call abah,abah cakap dia dah dapat parking nanti dia datang dekat kitaorang.

Tengah-tengah aku mencari abah aku ternampaklah girl tadi rupa-rupanya dari tadi dia usha aku,aku dah fikir lain kut-kut dia kata aku cantik??<---perasan kut?? rupa-rupanya nak menunjukkan handphone c3 pinknyer tu,aku bukan nak perasan bila aku tengok dia dia mula nak menunjuk-nunjuk c3 dia tu??? adoiiii c3 je kut belum ipad lagi,setelah merasai penujukkan c3 yang bertubi-tubi aku pun dah naik meluat pastu terus lah pandang lain, aku sedar aku cuma pakai handphone cikai je :'( pastu bila aku terpandang dekat dia lagi, dia mula lah nak buat yang dia adalah orang yang paling caring dekat DUNIA ni,konon-konon nak bela tudung adik senget yer?? aku rasa tudung adik dia tu ok je tak da pape pun?? konfius aku?? ah aku betul-betul dah meluat terus aku duduk, lantaklah basah pun basah lah janji aku tak tengok drama penunjukkan<---ada ke ayat ni??.Tiba-tiba gurl n family dia lalu depan kitaorang,boleh pulak gurl tu pandang kitaorang dengan penuh bangga??mungkin dia rasa drama dia berjaya ditontonkan kut?? sampai mak aku pun perasan,nape dengan budak tu dek?? aku pun apa lagi ceritalah.....^^

Moral of the story sebagai umat islam janganlah kita riak atas harta yang kita miliki,sememangnya harta tu pinjaman dari Allah bila-bila masa Allah boleh tarik balik<---kan aku dah jadi uztazah heheee, idea buat entry ni dari dak afifi lah dia pun merasai situasi yang sama...

5 ulasan:

fadh leyanie berkata...

kalau yane rasa mnyampah jumpa ngn org camtu..wat tak namapak je lain kali..:)

wawa berkata...

erk..ada ke org mcm tu.. aduiyaii.. sangat bongkak dan sombong nye nak menunjuk2 bagai.. lg seminggu tgk ape jd kt fon yg dia bangga tu..tunjuk2 nnt org aim utk dicuri..bkn la mendoakan tp mcm tak perlu je dia buat cenggitu.. hehe.. emo pulak tetiba..saborr je la ye..=)

sindarella-tyra berkata...

fadh leyanie- betol-betol


wawa-mmg ada...hihiiii,,,^^

athisya nevercanbereplace berkata...

serius org mcm tu mengong...haha
bru c3, meh nk lawan ngn gue blaberi kurve 8300...ader brans..?haha

*sesaje..ayt nak marah kang..tade pon niat nk mnunjuk..*..haha

sindarella-tyra berkata...

tula sabo jela tak....