Jumaat, 27 Mei 2011

New stories about cik sindarella ^^

assalamualaikum..


Wuhh!! buat entry sambil-sambil tengok jaguh kampung kut-kut boleh masak pula heheh tapi tak pun tengok full story sebab asyik memandang lappy yang dah lama tak buka selepas dah lama menjadi budak yang TERpaksa memakai baju sekolah hahhaaaa!!! tapi kalau aku nak masak pun boleh buat semua orang yang makan masuk hospital kut!!! ups terlebey suda!!Banyak gila nak cerita tapi tak apa aku cerita step by step ok janji adalah yang sudi nak membacanyer.^^


Ok disebabkan aku tak layak nak masuk Univesiti,aku dah buat keputusan nak sambung belajar dekat form 6 siryes gila memang agak drastik sangatlah sebab mesti ramai yang takkan pilih form 6 untuk sambung belajar sebab macam-macam alasan susahlah,kena pakai baju sekolahlah,malas,tak glamour ah, apa-apalah tapi aku tak kisah apa pun alasannya aku memang dah tekad nak masuk form 6 sebab memang jalan pintas pun nak buat degree, cuma buat diploma satu setengah tahun  untung kan??? lagi satu aku nak tebus semua kesilapan aku sebelum ini wah!! semagat gila aku.Korang mesti cakapkan alah kau masuk form 6 sebab tak dapat mana-mana,walaupun aku tak dapat masuk U tapi aku dapat Diploma saians kesetiausahaan dekat politeknik PD siryes ni memag cos yang aku nak pun tapi aku tolak, lepas tu aku dapat kolej Pusrawi aku tolak lagi ah macam-macam kolej swastalah tapi yang penting aku memang takkan masuk pun sebab bazir duit mak abah je.


Masuk form 6 tak dalah teruk sangat pun biasa-biasa je,mak cakap aku ni dah macam darjah satu sebab masuk sekolah baru tercagak-tercagak hahaa kelakar gila,masa mula-mula sampai aku gengan kawan-kawan aku dah sesat bukan apa tak tahu dekat mana tandas?? sian kawan aku sorang tu salah masuk tandas sebab tandas yang kita orang nak masuk juz tandas untuk pegawai je.Satu benda yang Mesti aku gagah sampai satu tahun setengah ni ialah tangga gila kelas aku tingkat 4, bawah sekali dewan terbuka penat wo!! tapi takpalh sebab boleh buat aku kurus bila dah sampai kelas semua orang tercugap-tercugap heheh kelakar gila semua kembang hidung hahaaaaa ^__^ .Ok kan cuti sekolah ni aku dengan budak-budak form 6 kena buat kerja sekolah terancang?? sepanjang percutian kami,tapi kenapa terancang aku pun tak tahu confius aku?? banyak gila, semua subjek pula tu siap ada kerja pembetangan lagi ceh!! kunun nak ikut ala U.Eh, aku lupa aku masuk form 6 ambik subjek bm,sej,PP...muet dengan pengajian am wajib kenapa aku ambik subjek ni pikir-pikirlah sendiri yer.......^^



aku nak tunjuk kena pakai kain hitam sebenarnyer ^^



banyak gila buku kena beli ni baru sikit...



 sekarang bila masuk f6 tak pakai buku tapi test pad,so kenalah pakai file ring ni




2 ulasan:

Athirah Ahmad berkata...

slamat kembali menuntut ilmu. takpe. lps fom 6 lagi sng nak amik degree. (^^)

mudahan Allah permudahkan segala urusan cik sinderela. =)

sindarella-tyra berkata...

time kaseh^^ mudah-mudahan AMIN