Ahad, 20 Mac 2011

Berpeluh Tangan!!!

assalamualaikum.


Berpeluh tangan,terkejut dan scary aq semalam,serius tak boleh blah tengok orang tembak-menembak depan mata aq sendiri..gila kan!!! Korang jangan salah faham ok aq bukan tengok polis menjalankan tugas mereka menangkap penjenayah tapi tengok ajen IMF menjalankan misi dia orang..tu pon dalam tv je hahaaa!!!!


Tu intro je..sebenarnya aq nak cakap movie yang aq tgok semalam maybe mungkin ramai dah tengok movie ni tapi aq je yang baru tengok semalam :'( korang mesti nak tahu kan movie apa yang aq tengok.Sebenarnya aq tengok movie Mission Impossible III..best gila citer ni tambah-tambah lagi aq memang minat movie action macam ni lagi best hero dia Tom cruise memang masyukkkk la!!!



Ok lah aq nak cerita sikit tentang movie ni,movie ini mengisahkan spy Ethan Hunt yang dipegang oleh Tom Cruise yang sudah pencen daripada melatih ajen IMF yang baru,jadi dia dipanggil balik untuk menguruskan misi terbaru dengan menyelamatkan anak buahnya yang telah di culik oleh Owen Davian seorang penjenyah antarabangsa yang sangat jahat.Walaupun dia sedang menjalankan majlis petunangan Ethan Hunt sanggup mengambil misi tersebut untuk menyelamatkan anak buahnya iaitu ajen Lindsey Farris bersama team yang sangat hebat.Malangnya,ajen Lindsey Farris terbunuh juga walaupun dapat di selamatkan oleh Ethan Hunt kerana bom yang diimplankan dalam otaknya.So,apa lagi Ethan Hunt ini jugak nak tangkap Owen Davian yang jahat ni so dia berjaya,tetapi dengan bantuan orang dalam Owen Davian ni terlepas dan hendak membalas dendam dekat Ethan Hunt dengan menculik isteri dia.Aduh apa lagi Ethan Hunt sanggup bertarung nyawa untuk menyelamatkan isterinya yang tercinta dengan diberi masa selama 48 jam untuk pengetahuan korang isteri dia tak tahu pon dia ni ajen IMF!! kalau korang nak tahu isteri dia selamat atau tak koranng tengok lah sendiri kat youtube...


ni la team yang menyelamatkan ejen Lindsey Farris


penuh action betul cerita ni...


Ethan Hunt sempat mati taw....!! scary betul..


hebat kannn!!!


perempuan tu la ejen Lindsey Farris...


setiap movie tak sah kalau tak ada watak antogonis
so,ni la Owen Davian


aq asyik kena tipu je dalam cerita ni
aq fikir dia ni la orang dalam yang selamatkan Owen Davian


rupa-rupanya dia ni yang bersengkongkol dengan Owen Davian.


hensem betul!!!



enjoyyy!! dadaa!!







2 ulasan:

i am S!L4H.. berkata...

hebat woo die berlakon.
+ nsem. kihkih.

sindarella-tyra berkata...

hik3 btol kan!!??...